Tenir cura del cabell a l’estiu

Arriba l’estiu i amb ell, el sol i els banys al mar i a la piscina.

En general, quan ens exposem al sol, sabem que cal protegir la nostra pell dels raigs solars, però freqüentment se’ns oblida que el cabell també pateix amb el sol, ja que els raigs ultraviolats afecten la queratina, una de les principals proteïnes del cabell i responsable de la brillantor i del color del nostre cabell, provocant deshidratació, decoloració, sequedat i pèrdua de brillantor.

D’altra banda, l’aigua salada, així com el clor i altres substàncies de l’aigua de les piscines, també afecten les propietats característiques del cabell i el tornen fràgil i trencadís.

Com podem protegir el cabell?

  • De la mateixa manera que seleccionem roba adequada per protegir-nos del sol i la calor, també hem d’utilitzar una gorra o un mocador per cobrir el cabell.
  • A més del fotoprotector per a la pell, és recomanable utilitzar un fotoprotector capil·lar adequat. Avui dia hi ha al mercat nombrosos productes eficaços, com els protectors en esprai, els xampús amb filtre solar o les mascaretes protectores.
  • Dutxar-se i esbandir-se el cabell després de cada bany és fonamental per eliminar totes les restes químiques de l’aigua de la piscina, o el salnitre de l’aigua de mar.
  • És recomanable rentar-se els cabells amb el xampú indicat pel dermatòleg i, si cal, utilitzar una crema suavitzant que contribueixi a la hidratació.
  • És convenient preparar els cabells per a l’estiu amb un pentinat còmode i un cabell més aviat curt. Tallar les “puntes” abans de començar les vacances ajuda a mantenir la fibra capil·lar en bon estat, evitant que estigui oberta o trencada quan ens exposem al sol, la qual cosa acceleraria la deshidratació dels cabells.
  • És millor no utilitzar assecadors i planxes, ja que contribueixen a fer malbé el cabell. És preferible deixar que s’assequi a l’aire, després d’haver-lo rentat i condicionat bé.
  • Consulta el teu farmacèutic/a, que et podrà recomanar els millors productes per al teu cabell.

 

Fonts: Fundación Piel Sana; https://www.capilarea.com/cuidar-tu-cabello-en-verano