Cura de la barba

Cada cop és més freqüent que els homes cuidin la seva salut i el seu aspecte, i un dels atributs que cal cuidar és la barba.

Si vols tenir una barba en bones condicions, a més d’anar al barber de forma regular, has de tenir en compte les següents cures:

1. Neteja. És important tenir una barba neta, nodrida e hidratada. Utilitza un xampú especial per a barbes, que aportin nutrients i la hidratin. Els xampús per a barba netegen el pèl facial sense eliminar els olis naturals. Aplica’l un cop per setmana fent un suau massatge, esbandint-lo amb aigua tèbia i assecant la barba amb una tovallola neta.

També pots fer servir un condicionador per a barbes que ajudi a desenredar-la, reduir l’encrespament i fer que sigui més fàcil de pentinar i donar forma.

2. Pentina la barba cada dia. Utilitza una pinta si la barba és curta o un raspall si és llarga. Raspallar la barba regularment també ajuda a eliminar qualsevol residu o pèl que s’ hagi deixat anar.

3. Hidrata la barba. La hidratació és important perquè el pèl no es trenqui, crespi o emboliqui. Pots utilitzar olis essencials per a barbes o cremes si tens la pell sensible.

4. Retalla. La barba no creix de forma uniforme per la qual cosa cal retallar els pèls rebels i ressecs. Per això utilitza estris de bona qualitat i mantinga’ls en bones condicions.

Demana consell al teu farmacèutic per a l’ elecció del material necessari per mantenir una barba sana.

 

Font: Consejos de tu farmacéutico; weekmen.com; revistagq.com